Mult trâmbiţata sosire a turiştilor spanioli la Bucureşti le-a lăsat un gust amar afaceriştilor din Centrul Vechi al Capitalei, ale căror încasări au crescut nesemnificativ în seara anterioară finalei Europa League.

„Ieri am avut de aproape două ori mai mulţi clienti faţă de o zi obişnuită de marţi”, spune un reprezentant al shaormeriei Divan Express din Centrul Vechi.

Cu toate acestea, el este nemulţumit, întrucât se aştepta la vânzări mai mari. „Nu cred că i-a interesat mâncarea. Au venit să bea şi să se distreze. Cred ca barurile si cluburile au avut mai mult de câştigat”, a mai spus reprezentantul shaormeriei.

Pe de altă parte, reprezentantul barului Curtea Berarilor spune că nu "cârciumarii" au avut cel mai mult de caştigat, ci hotelierii.

„Numărul de clienţi a fost cu 20% mai mare dar nu m-a ajutat la vânzări. Au stat 8 spanioli la o sticlă de vin”, mărturiseşte reprezentantul barului din Centrul Vechi.

Acesta a mai spus ca media de vârstă a turiştilor spanioli este de peste 50 de ani şi că aceştia au venit să se relaxeze. „Suporterii din Spania sunt cuminţi, nu sunt fanatici ca cei din Italia, Serbia şi Turcia”, a adăugat acesta.

Aşteptări mai mari pentru 9 mai

Atât reprezentantul Divan Express cât şi cel de la Curtea Berarilor se aşteaptă ca miercuri să vină mai mulţi suporteri în Centrul Vechi.

„Practic, este posibil ca numărul lor să se dubleze astăzi. Chiar şi aşa, cred că vor fi chitiţi mai mult pe distracţie şi băutura”, a mai spus reprezentantul shaormeriei.

Miercuri sunt asteptati sa soseasca in Capitala si suporterii echipei din Madrid, care va juca in finala Europa League.

Suporterii celor doua echipe, cazaţi în hoteluri diferite

Ionuţ Negoiţă, proprietarul a mai multor hoteluri din Bucureşti, spune că la Rin Grand Hotel s-au cazat peste 300 de superteri ai echipei din Bilbao, ocupând jumătate din locurile disponibile.

„Hotelul din centru este plin de suporteri ai echipei din Madrid”, a adaugat Negoiţă, precizand că acesta are o capacitate de 107 de camere.

Potrivit acestuia, suporterii spanioli sunt destul de activi, consumând şi de la minibar.

Echipa şi antrenorii de la Atlethic Club (Bilbao), care au ajuns luni seara, sunt cazaţi la hotelul Crowne Plaza, aflat în proprietatea omului de afaceri George Copos.

Aceştia sunt însoţiţi la Bucureşti de aproximativ 580 de persoane, în majoritate fani, şi de 39 de jurnalişti, conform site-ului oficial athletic-club.net.