O echipă de cercetători de la University College London a afirmat că orice profesie poate conduce la stres, însă este mai frecvent în rândul muncitorilor necalificaţi.

De asemenea, un loc de muncă extrem de solicitant, cu un control redus asupra sa, ar putea fi o combinaţie mortală, au afirmat cercetătorii britanici, potrivit BBC.

Medicii care au de luat multe decizii în profesia lor sunt mai puţin susceptibili să sufere de stres la locul de muncă faţă de un angajat care lucrează la o linie de producţie suprasolicitantă dintr-o fabrică.

Oamenii de ştiinţă au analizat 13 studii europene în cazul a circa 200.000 de persoane şi au constatat că stresul la locul de muncă este legat de o creştere cu 23% a riscului de a suferi un atac de cord şi a deceselor din cauza bolilor coronariene.

Riscul de a dezvolta o boală de inimă este mult mai crescut în cazul fumătorilor şi al celor sedentari, menţionează raportul publicat în revista medicală Lancet.

Cercetătorii au afirmat că eliminarea stresului la locul de muncă ar reduce cu 3,4% riscul de a dezvolta o boală de inimă şi ar putea ajunge chiar până la 36% în cazul în care persoanele în cauză ar renunţa la fumat.

Doctorul Bo Netterstrom, de la Spitalul Bispebjerg din Danemarca, a subliniat că şi stresul legat de nesiguranţa locului de muncă „are o importanţă majoră” în dezvoltarea unei boli de inimă.