Astra Asigurari a inregistrat in primul semestru o majorare cu 62,4% pe segmentul veniturilor din subscrieri, la 411,51 milioane de lei, potrivit datelor provizorii prezentate astazi de directorul general al societatii, Radu Mustatea, la un seminar al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

Politele CASCO au crescut cu 70,1% fata de intervalul ianuarie-iunie 2008, la 163,66 milioane de lei, in timp ce veniturile in cazul asigurarilor de raspundere civila auto (RCA) au urcat cu 13,8% fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 101,61 milioane de lei.

Pe segmentul property (incendiu, calamitati naturale si daune la proprietati), avansul fata de prima jumatate a anului 2008 este de 314,6%, subscrierile atingand nivelul de 106,51 milioane de lei.
Politele de viata continua sa detina o pondere scazuta in portofoliul Astrei, veniturile insumand 2,51 milioane de lei, in crestere usoara fata de primul semestru al anului trecut.

In contextul manifestarii crizei financiare, Astra nu a apelat la disponibilizari de personal, insa asiguratorii au aplicat masuri de contracarare cum ar fi optimizarea cheltuielilor administrative, prin reducerea cu peste 30% a costurilor cu chiriile, diminuarea bugetului de marketing si scaderea costurilor de personal in urma schimbarii proceselor de business, a spus Mustatea.

In plus, "Astra a decis schimbarea politicii de vanzari pe segmentele property si viata si optimizarea optimizarea proceselor de vanzare, prin introducerea subscrierii electronice a politelor. De asemenea, au fost puse in aplicare noi standarde calitative si cantitative in evaluarea fortei de vanzari si s-au luat masuri de optimizare a costurilor legate de daune", a spus reprezentantul Astra.