BCR Asigurari, membra a grupurilor Vienna Insurance si Erste, a inregistrat in primele noua luni ale anului 2011, un profit brut in valoare de 11 milioane lei, conform standardelor IFRS, iar subscrierile companiei au crescut nesemnificativ, cu 0,89%, fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Conform datelor neauditate, in perioada ianuarie-septembrie, BCR Asigurari a inregistrat un volum al primelor brute subscrise de peste 345 milioane de lei in crestere cu 0,89% fata de aceeasi perioada a anului 2010, mentinandu-se astfel in topul companiilor de asigurare care practica asigurari generale.

Evolutia primelor brute subscrise pentru principalele linii de afaceri a fost una pozitiva, un rol determinant in portofoliul societatii continuand sa-l detina segmentul auto. Astfel, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, la asigurarile CASCO s-a inregistrat o crestere de la 131,7 milioane lei la 163,4 milioane lei, reprezentand un procent de aproximativ 24%.

Asigurarile de tip Property au crescut cu peste 17,1% si au atins suma de 73,4 milioane de lei fata de 62,7 milioane lei in 2010, dovedind care este potentialul pe acest segment.

In primele noua luni, clasa de asigurari Accidente si sanatate a inregistrat o crestere de 21,5% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Pentru asigurarile de tip raspunderi se consemneaza o evolutie de peste 58,9%, din potentialul de dezvoltare.

Alte categorii de asigurari au avut o crestere de 13,1 % comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, de la 7,6 mil lei in 2010 la 8,6 milioane de lei in 2011. Asigurarea de raspundere civila auto obligatorie este una din liniile de afaceri in care BCR Asigurari nu a inregistrat crestere.

Valoarea totala a despagubirilor platite in primul semestru al anului 2011 a scazut cu 9.3% si a fost in valoare de 230,4 milioane lei, in comparatie cu 254,1 milioane lei, pentru aceasi perioada a anului trecut, conform raportarilor financiare IFRS.