Vicepreşedintele PDL Sulfina Barbu propune modificarea Constituţiei României, astfel încât parlamentarilor care absentează mai mult de 50% din timpul de lucru în Parlament să le fie revocat mandatul, iar în colegiul pe care îl reprezintă să aibă loc alegeri parţiale, informeaza Agerpres.

Ea a anunţat, prin intermediul unui comunicat, că va demara şi o campanie de strângere de semnături în acest sens.

'La finalul legislativului 2008 - 2012 a devenit evident că absenteismul aleşilor neamului din Parlament este o pată neagră pe obrazul celei mai reprezentative instituţii. Am constatat că au fost făcute multe propuneri de modificare a Constituţiei, dar niciuna nu a abordat şi problema absenteismului din Parlament. De aceea, propun modificarea Constituţiei României, astfel încât parlamentarilor care absentează mai mult de 50% din timpul de lucru în Parlament să le fie revocat mandatul, iar în colegiul pe care îl reprezintă să aibă loc alegeri parţiale', susţine vicepreşedintele PDL.

În motivarea propunerii sale, Sulfina Barbu arată că 'parlamentarii nu sunt cu nimic mai presus decât orice alt cetăţean al acestei ţări'.

''Un elev care absentează nemotivat de la şcoală este în cele din urmă exmatriculat. Un angajat care lipseşte de la locul de muncă are salariul tăiat şi în cele din urmă este concediat. Doar unii parlamentari nu vin la muncă şi cu toate acestea îşi primesc indemnizaţia integral şi îşi duc până la capăt mandatul de patru ani. Fac această propunere mai degrabă cetăţenilor decât clasei politice, pentru că cetăţenii au dreptul constituţional de a modifica Constituţia. Vom demara în curând o campanie de strângere de semnături pentru a susţine această propunere de modificare a Constituţiei', a mai precizat Sulfina Barbu.