Miniştrii delegaţi pentru afaceri europene polonez, francez şi german au subliniat, luni, la Varşovia, necesitatea de a se pune în practică proiectul de supervizare bancară 'cât mai curând posibil', semnalează AFP.


'Polonia, Franţa şi Germania sunt hotărâte să acţioneze repede pentru a stabili un mecanism de supervizare bancară implicând Banca Centrală Europeană', afirmă aceştia într-o declaraţie comună dată publicităţii la sfârşitul unei reuniuni a aşa-numitului 'Triunghi de la Weimar', cadru de cooperare politică creat de cele trei ţări în 1991.

'Avem nevoie de o supervizare bancară, prima etapă spre Uniunea bancară, avem nevoie de solidaritate monetară şi financiară, avem nevoie de disciplină financiară', a subliniat în faţa jurnaliştilor ministrul francez Bernard Cazeneuve, alături de omologul său polonez, Piotr Serafin, şi de cel german, Michael Link.

Franţa figurează printre cei mai fervenţi susţinători ai acestui proiect de supervizare bancară comună.

Referitor la negocierile privind bugetul plurianual al UE pentru perioada 2014-2020, marcate de un dezacord între ţările contributor net, partizani ai unei reduceri drastice a viitorului buget, şi ţările sărace, cei trei miniştri se declară 'hotărâţi' să găsească un acord cu ocazia Consiliului European extraordinar din noiembrie.

Ei şi-au reafirmat, de asemenea, angajamentul de a întări Parteneriatul Estic, cadru de cooperare cu şase foste republici sovietice lansat de UE în 2009, scrie Agerpres.