Unul dintre cei mai vehementi critici ai formatului Flash, co-fondatorul Apple, Steve Jobs, a lasat mostenire atitudinea de opozitie crancena a sistemului de operare iOS fata de unul dintre cele mai folosite formate de fisiere video. 

Jobs invoca probleme de securitate pe care le prezinta Flash, performanța si fiabilitatea slabe dar si scurtarea duratei de viata a bateriei. Co-fondatorul Apple isi punea pe atunci toata credinta in viitorul  HTML5 și standardele JavaScript.

Acesta este motivul pentru care nici astazi iOS nu are suport Flash. Dar oricare ar fi deficiențele sale, animatiile Flash sunt astazi utilizate pe scară largă, și vor continua să fie la fel de folosite si in viitor. Pentru mulți utilizatori Apple lipsa suportului pentru Flash in iOS este destul de iritanta.

Din fericire, există soluții și una dintre cele mai simple este utilizare pe iPad a unui browser numit Puffin, ce poate fi descarcat gratuit din App Store. Acest browser procesează conținutul Flash pe serverele sale pentru ca apoi sa-l transmita catre dispozitivul mobil care ruleaza iOS. Nu este o soluție complet multumitoare, dar totusi merita incercat.