Nici macar o lucrare de constructie sau modernizare a drumurilor din judetul Teleorman unde a fost presedinte al Consiliului Judetean Liviu Dragnea, noul ministru de Interne, nu a fost castigata de vreo alta firma decat Tel Drum SA,in jurul careia graviteaza propriile interese de afaceri. De altfel, la 99% din licitatii nu se mai prezinta nicio alta firma de constructii, ceilalti posibili competitori din zona fiind deja constienti ca exista un castigator in „pole position”.

Liviu Dragnea (foto), noul ministru de Interne, a condus din functia de presedinte al Consiliului Ju- detean Teleorman unul dintre cele mai sarace judete ale tarii care a alocat totusi jumatate din bugetul sau pentru modernizarea de drumuri de catre o singura firma: Tel Drum.

La drumuri castiga doar Tel Drum


Nicio alta licitatie pentru constructia, modernizarea si proiectarea de drumuri si poduri finantate de Consiliul Judetean Teleorman in ultimii doi ani nu a fost castigata de vreo alta firma decat de Tel Drum SA detinuta oficial de Lucian Dobrescu, Sorin Gheorghies, ambii cu 88% din actiuni, urmati de Marian Fiscuci cu 10 procente, restul fiind impartite intre Mirela Costache, Marilena Panaitov si Florea Neda. Doar la o singura atribuire de contract din cele 25, care au dus 140 de milioane de lei catre Tel Drum, „a indraznit” sa se prezinte un alt competitor care nu a castigat.

In pofida faptului ca a fost acuzat in nenumarate randuri de legaturi stranse cu actionarii Tel Drum, care sunt apropiati de-ai sai, inclusiv soferul sau care a si achizitionat de la stat Tel Drum, Liviu Dragnea a respins acuzatiile ca nefondate.
Nici Liviu Dragnea, nici Pitis Petre, directorul Tel Drum, nu au putut fi contactati ieri pana la inchiderea editiei, pentru a-si formula un punct de vedere pe marginea contractelor castigate de Tel Drum.

Tel Drum, 100% afaceri cu CJ Teleorman


Tel Drum a raportat catre Fisc o cifra de afaceri de 142 de milioane de lei pentru 2006 si 2007, care se pliaza in proportie de aproape 100% pe cele 25 de contracte de 140 de milioane de lei castigate de la CJ Teleorman. Practic, toata cifra de afaceri a companiei este data de contractele cu Consiliul Judetean al carui presedinte a fost noul ministru de Interne, Liviu Dragnea.