Lanţul de supermarketuri Tesco a achiziţionat platforma muzicală online We7 pentru suma de 10.8 milioane de lire sterline (13,3 milioane euro) şi intenţionează să pătrundă pe piaţa industriei de divertisment, informează site-ul revistei New Musical Express.


Compania britanică a achiziţionat 91% din acţiunile emise de acest site muzical şi doreşte să cumpere restul în următoarele săptămâni, afirmă publicaţia The Guardian. Cântăreţul Peter Gabriel, fostul solist al grupului Genesis, va încasa în urma acestei tranzacţii suma de 2 milioane de lire sterline (2,47 milioane euro), întrucât este unul dintre acţionarii majoritari ai platformei We7. Peter Gabriel a înfiinţat această companie cu Steve Purdham în anul 2007.

Vorbind despre această achiziţie, Steve Purdham a declarat pentru The Guardian: "Iniţial, părea o afacere ca oricare alta, dar, ţinând cont de forţa acestui grup, ni se deschid în faţă multe oportunităţi. Una dintre ele este accesul la lista lor mare de clienţi şi la strategiile lor de marketing. Să începi o afacere nouă este întotdeauna o iniţiativă dificilă, dar am simţit că în tabăra lor există multă perseverenţă şi dorinţa de a crea valoare. E un exemplu care arată cât este de bună tehnologia din Marea Britanică. Există anumiţi oameni, precum directorii de la Tesco, care caută inovaţii şi noi metode de a face ca lucrurile să evolueze".

Mark George, directorul general al grupului Tesco, a spus: "Clienţii şi tehnologia transformă, împreună, felul în care ascultăm muzică. Tesco este deja unul dintre cei mai mari comercianţi en detail de CD-uri din Marea Britanie. Această achiziţie ne va ajuta să oferim unui număr tot mai mare de clienţi acces instantaneu la muzică, pe orice dispozitiv, oricând şi oriunde doresc ei. Platforma We7 are o echipă minunată şi o tehnologie foarte bună, pe care vom lansa în viitor o serie de servicii muzicale digitalizate".

Site-ul We7 deţine o bază de 11 milioane de cântece în format digital, disponibile pe iPad, iPhone şi dispozitive cu tehnologie Android. Deşi We7 nu a înregistrat niciodată profit, grupul Tesco speră să schimbe acest lucru, prin încorporarea site-ului în gama sa de produse digitale.
Tesco este cea mai mare companie de desfacere cu amănuntul (retailer, în limba engleză) din Marea Britanie, unde domină sectorul de bunuri de consum. Grupul britanic este cel de-al treilea retailer din lume prin prisma veniturilor obţinute (după Wal-Mart şi Carrefour) şi al doilea din lume prin prisma profiturilor (după Wal-Mart).