Revista „Top Gear” lanseaza Salonul Auto Online (SAO 2009), eveniment care se va desfasura in perioada 5 noiembrie-5 decembrie 2009, pe www.topgear.ro/salon. „Timp de o luna, ne-am propus ca impreuna cu producatorii auto din Romania sa oferim posibilitatea publicului larg, care mai bine de trei ani a fost privat de un astfel de eveniment, sa viziteze si sa compare on-line intreaga gama de autovehicule si accesorii”, anunta reprezentantii revistei.

Printre vedetele salonului se numara Bentley Continentale, Porsche Panamera, BMW seria 5 GT, noul Range Rover si, nu in ultimul rand, cele mai noi modele Mercedes. De asemenea, vizitatorii vor putea analiza si compara aproximativ 100 de masini noi. Pentru amatorii de „suveniruri”, organizatorii anunta ca oricine se poate poza cu fetele de la salon. „Mecanismul este simplu: se da un click pe modelul preferat, se cauta o poza  prin computer, se incarca imaginea, se potriveste figura in cadru, iar apoi apasa pe OK pentru poza finala.

Poza poate sa ajunga direct la participantii prin curier daca se trimite un SMS la 7400 cu textul „topgear”, iar saptamanal, se pot castiga aparate de barbierit Philips”, anunta organizatorii. „Top Gear”  a ajuns cea mai cunoscuta revista auto din lume cu ajutorul show-ului TV, care inregistreaza o audienta de un miliard de telespectatori