Pentru reluarea productiei de serie a sistemului de rachete Iskander-M, 17 intreprinderi ale complexului militar-industrial al Rusiei vor primi 24 miliarde de ruble (741 milioane de dolari), alte 16 miliarde de ruble (494 milioane de dolari) urmand sa reprezinte contributia respectivelor societati.


Trebuie accelerat procesul de reinarmare a Rusiei, a declarat premierul Dmitri Medvedev, precizand ca banii alocati din buget vor fi folositi pentru repunerea in functiune a liniilor tehnologice deja existente si pentru construirea unor noi capacitati de productie pentru rachetele Iskander-M.

Iskander-M este un sistem operativ-tactic, capabil, potrivit agentiei RIA NOvosti, sa modifice situatia militaro-politica in unele regiuni ale lumii, daca tarile unde se gasesc acestea nu au un teritoriu intins. Amplasarea rachetelor Iskander-M si exportul lor reprezinta o chestiune de consultari politice intre state.

Pentru fabricarea in serie a acestui tip de racheta se construiesc si modernizeaza capacitati de productie din 17 intreprinderi de profil. Volumul total al investitiilor se ridica la 40 miliarde de ruble 1,23 miliarde de dolari.