Constructorul a invocat nereguli la comutatoarelor electrice pentru geamuri cu care sunt dotate modelele Corolla si Camry, defecte capabile sa provoace incedii. Regiunile cele mai afectate de aceasta decizie sunt Statele Unite, cu 2,75 milioane de autoturisme vizate.


Liderul industriei auto din Asia, Toyota, a anuntat in aceasta dimineata rechemarea a 7,43 milioane de autovehicule in intreaga lume. Motivul? Riscul de incendiu care ar putea fi provocat de sistemul electric de ridicare/coborare a geamurilor folosit la modele Corolla si Camry.

Sunt vizate, in special, urmatoarele zone: Statele Unite cu 2,47 milioane de masini, China cu 1,4 milioane, Europa cu 1,39 milioane si Japonia cu 460.000. Purtatorul de cuvant al grupului, Joichi Tachikawa a declarat ca, in totalitate, sunt vizate 14 modele si ca incendiul in cauza nu a provocat victime.

Aceasta rechemare este cea mai importanta de la afacerea pedalelor de acceleratie blocate, care defectiune care a costat verificara a aproximativ 10 milioane de masini Toyota si Lexus in intreaga lume in 2009 si 2010. O operatiune care a afectat reputatia constructorului auto nipon.

„Volumul este important, iar vestea nu suna deloc bine. Iar costurile vor fi considerabile, indiferent de cum vor fi calculate”, a estimat Satoru Takada, analist la Roward the Infinite World, citat de Bloomberg. In opinia lui, standardizarea platfomrelor si a pieselor auto explica amploarea deciziei adoptata de Toyota.