Traderii celebrei bănci americane de investiţii Goldman Sachs au pierdut bani din tranzacţiile desfăşurate  în doar o singură zi din primul trimestru al anului, scrie Bloomberg.

În aceeaşi perioadă din 2011, traderii de la Goldman Sachs peirduseră bani în 17 zile lucrătoare din intervalul ianuarie – martie.

Aproximativ 57% din veniturile aferente primului trimestru vin din activităţile de trading. Imaginea Goldman Sachs a avut de suferit in ultimii ani, in urma numeroaselor scandaluri legate de activitatea de investitii a bancii. Banca a fost acuzata ca a luat decizii care au afectat interesele propriilor clienti , in incercarea de a obtine profit si de a face fata crizei. 

Banca a raportat un profit net in scadere cu 23%, la 2,1 miliarde dolari, pentru primele trei luni ale anului, in conditiile in care castigurile din tranzactionarea de obligatiuni si valute au fost mai mici decat ale rivalelor Citigroup sau JPMorgan Chase.  

Ştirea vine în contextul în care Jamie Dimon, şeful rivalei JPMorgan Chase, a anunţat astăzi că banca a suferit o pierdere de 2 miliarde de dolari din cauza unei erori de trading.

Dimon a refuzat să dea numele celor implicaţi în acest scandal.