Analistii societatii de brokeraj Trade­ville considera ca o parte din portofoliul investitorilor pe termen lung ar trebui alocata sectorului farma, care a avut rezultate bune in ultima perioada, fara ca acestea sa insemne si aprecieri peste medie ale cotatiilor bursiere.

Potrivit unei analize transmise ieri, atat actiunile Antibiotice Iasi (ATB), cat si cele ale Biofarm Bucuresti (BIO) sunt subevaluate comparativ cu ale com­pa­niilor similare, insa titlurile BIO sunt supraevaluate daca se tine cont de per­spectivele de crestere pe termen lung a afacerilor companiei.

„Fata de Biofarm, firma ieseana este mai stabila financiar, iar exporturile au o pondere mult mai mare in cifra de afa­ceri, 18% fata de doar 4% pentru BIO”, au mentionat analistii Tradeville.

Pretul-tinta pentru anul viitor obti­nut in urma evaluarii Biofarm, res­pectiv 0,163 lei/actiune, a fost cu 15% sub cel din piata la momentul analizei. Pe de alta parte, analistii spun ca actiu­nile Anti­biotice pot oferi investitorilor un ran­dament de aproximativ 15% in urmatorul an, avand in vedere tinta de pret de 0,67 lei/actiune. Calculele au fost facute la un pret de piata de 0,58 lei/actiune pentru Antibiotice si 0,191 lei/actiune pentru Biofarm. Fata de ultimele preturi de ieri de la Bursa, tinta in cazul Biofarm este cu circa 14% mai mica, iar in cazul Antibiotice cu 16,5% mai ridicata.