O grevă de 24 de ore a sindicatelor din transporturi a perturbat puternic circulaţia mijloacelor de transport în comun în oraşele italiene, marţi, relatează Ansa, în pagina electronică.

Greva, convocată după eşecul obţinerii unui acord privind reînnoirea contractelor pentru angajaţii din acest sector, a provocat suspendarea circulaţiei metrourilor în marile oraşe ca Roma şi Milano.

Circulaţia autobuzelor, tramvaielor şi trenurilor locale a fost, de asemenea, afectată, iar numeroase persoane au fost nevoite să meargă cu maşinile personale la serviciu, ceea ce a provocat ambuteiaje. Alte persoane au fost nevoite să meargă pe jos sau cu bicicleta pe distanţe mari.

La Milano, navetiştii au încercat să deschidă cu forţa o poartă pentru a prinde ultimul metrou înainte de începerea grevei la staţia din apropierea catedralei din oraş, în timp ce personalul încerca să o închidă.

"Contractele nu au fost reînnoite din 2007, astfel că este inevitabilă recurgerea la presiuni", a declarat Susanna Camusso, liderul celui mai mare şi mai de stânga sindicat din Italia, CGIL.

"Guvernul a strâns taxe pentru a susţine transportul public dar acei bani nu au fost văzuţi niciodată şi serviciul s-a deteriorat", a adăugat ea.