Transportatorii nu vor mai protesta, marti si miercuri, la Ministerul Transporturilor, dupa ce au obtinut promisiuni pentru rezolvarea unei parti a revendicarilor, insa mitingurile programate in aceleasi zile in fata Parlamentului vor avea loc, au declarat reprezentantii COTAR.


"In urma discutiilor purtate luni la Ministerul Transporturilor, am obtinut promisiuni verbale ca vor fi rezolvate revendicarile noastre legate de normele privind transportul public de persoane cu autobuzele in zona metropolitana Bucuresti. Protestele de la Parlament, insa, raman valabile, pentru ca mai sunt probleme importante care trebuie rezolvate, cum ar fi cele legate de taximetrie", au spus cei de la Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR).

Transporatorii ameninta insa ca, daca vor fi "pacaliti din nou de factorii de raspundere" din minister, vor declansa protest spontan.

In aceste conditii, mitingurile anuntate pentru marti si miercuri, intre orele 10.00 si 14.00, vor avea loc numai la Palatul Parlamentului, pe latura dinspre parcul Izvor.

Potrivit COTAR, la proteste ar urma sa participe peste 2.000 de taximetristi. "Am cerut aprobare pentru 14.500 de masini, insa nu au fost aprobate decat 2.000. Nu vor fi doar taxiuri, ci si autocare, autobuze si microbuze", a orecizat presedintele Confederatiei Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR), Vasile Stefanescu.

Transportatorii cer, printre altele, aprobarea modificarilor la Legea taximetriei si scoaterea din Bucuresti a celor care nu au licenta locala de transport.

Reprezentantii COTAR au precizat ca, in cazul in care revendicarile lor vor fi solutionate marti, protestele de miercuri nu vor mai avea loc.
Transportatorii, in majoritate taximetristi, au protestat in Bucuresti si la 3 aprilie, cand, in fata Palatului Parlamentului s-au adunat aproximativ 500 de autoturisme. Ei au amenintat cu declansarea de proteste la nivel national, daca solicitarile lor nu vor fi aprobate.