Milioane de oameni mor anual din cauza acestei boli necruţătoare. Medicii au numit-o "boala secolului", pentru că valul îmbolnăvirilor creşte de la an la an. Până acum nu s-a descoperit un leac împotriva cancerului. Chimioterapia este extrem de dăunătoare întregului organism, iar dacă boala este foarte avansată nu are niciun efect, potrivit Antena 3.

Însă medicii au fost uimiţi atunci când au testat în laboratoarele lor efectele unei plante descoperite de chinezi asupra celulelor canceroase. "În 40 de zile, şoarecii care sufereau de cancer s-au vindecat", au declarat specialiştii, care au făcut experimentul, pentru Science Translational Medicine. 

Lei gong teng
 este o plantă pe care chinezii o foloseau de sute de ani pentru tratarea artritei reumatoide, iar acum medicii vor să o utilizeze şi în tratarea cancerului. Experimentele, făcute iniţial pe şoareci, ar putea fi făcute şi pe voluntari umani, iar medicii o consideră a fi un real succes.

Planta ar avea în componenţa ei triptolidele, substanţe despre care se ştie că ajută foarte mult în lupta împotriva cancerului, scrie Business Week.

Citeste si
Descoperire medicala. Un virus înrudit cu cel al variolei ar putea trata formele letale de cancer mamar