Preşedintele-director general (PDG) al TVR, Claudiu Săftoiu, a decis miercuri Sistarea, începând de joi, 16 august, a tuturor achiziţiilor din fondurile proprii ale TVR, cu excepţia obligaţiilor contractuale şi a situaţiilor speciale strict motivate şi dispunerea unei analize imediate a investiţiilor planificate a fi efectuate din fondurile provenite de la bugetul de stat, potrivit Agerpres.

Totodată, miercuri de la ora 23.59 se suspendă emisia canalului de ştiri al televiziunii publice, TVR INFO, informează Departamentul de comunicare al TVR.

'Situaţia financiară critică a Televiziunii Române impune luarea unor măsuri urgente de redresare economică, în lipsa lor, funcţionarea societăţii devenind imposibilă. Potrivit raportului întocmit de Grupul de lucru înfiinţat prin hotărârea Consiliului de Administraţie al TVR, misiunea TVR INFO urmează a fi preluată de canalul TVR 1. Televiziunea publică va continua să îşi respecte, prin TVR 1, misiunea de informare promptă şi corectă în legătură cu evenimentele importante interne şi internaţionale, misiunea cultural-educativă urmând să fie asigurată de viitorul canal TVR 2 Cultural. Legea 41/1994 de organizare şi funcţionare a SRTv face referire la programele 1 şi 2, la un departament care difuzează emisiuni pentru străinătate şi la studiourile teritoriale, al căror canal de exprimare este acum şi TVR 3', se arată într-un comunicat difuzat miercuri de TVR.

Nu în ultimul rând, PDG al TVR a decis încetarea de miercuri a atribuţiilor îndeplinite suplimentar de Monica Ghiurco, redactor prezentator în cadrul Direcţiei Emisiuni Informative şi Sport a TVR, de coordonare editorială a TVR Interactiv, mai precizează sursa citată.