TVR a plătit integral obligaţiile către bugetul de stat, aferente lunii iunie, pentru prima dată de la deblocarea conturilor de către ANAF.

"Pentru prima dată de la suspendarea deciziei Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) de blocare a conturilor operaţionale ale TVR, televiziunea publică a achitat obligaţiile curente lunare la bugetul de stat", se arata intr-un comunicat al postului public de televiziune.

TVR a plătit integral, în data de 3 august 2012, obligaţiile aferente lunii iunie, în sumă de 10,04 milioane de lei, către bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale şi fondurilor speciale.

Comitetul Director interimar al TVR a fost informat astăzi, 7 august, despre efectuarea plăţii. Preşedintele – Director General al TVR, Claudiu Săftoiu, a dispus, în 26 iulie 2012, primele măsuri de reducere a cheltuielilor, care vor duce la o economie de 5,3 milioane lei (aprox. 1,15 milioane euro).

Aceste măsuri sunt estimate să producă rezultate începând cu luna august 2012. Sumele provenite din aceste economii vor fi direcţionate prioritar către plata datoriilor la bugetul de stat.

În ultimii trei ani, Televiziunea Română nu a reuşit să plătească integral şi la timp sumele aferente obligaţiilor fiscale lunare. ANAF a blocat în data de 21 mai 2012, în totalitate, conturile bancare operaţionale ale Televiziunii Române, din cauza datoriilor acumulate.

La finalul anului trecut, acestea erau în valoare de 272,7 milioane lei, din care circa o treime erau penalităţi. La sfârşitul lunii iunie, ANAF a suspendat prin Hotărârea nr. 617/2012, pentru o perioadă de şase luni, executarea silită a creanţelor fiscale administrate de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală faţă de TVR, interval în care TVR trebuie să deruleze un proces de redresare economică a societăţii.