UBS si Merrill Lynch incearca sa recupereze "talentul" pierdut in urma concedierilor din criza si “ademenesc” bancherii londonezi pe pozitii de top cu salarii de pana la de doua ori mai mari decat cele de anul trecut, anunta surse din industria recrutarii de personal, citate de Bloomberg.
 
Astfel, UBS ofera bancherilor interesati de pozitii de manageri la divizia de investitii salarii de baza de pana la 300.000 de lire pe an, fata de "doar" 150.000 de lire in luna mai a anului trecut, in timp ce Bank of America, proprietarul Merrill Lynch, a majorat salariile de baza ale directorilor de la Londra la 230.000 de lire pe an, de la 150.000 de lire in 2009.
 
"Unele dintre aceste firme s-au confruntat cu «hemoragii» de personal talentat, iar aceste goluri sunt acum umplute in mare graba. Institutii precum diviziile londoneze ale Merrill si UBS, dar si din alte parti, au inceput campanii foarte agresive de recrutare pentru a acoperi gaurile suferite in ultimele 18 luni", a afirmat expertul londonez in recrutare Simon Hayes, seful diviziei destinate industriei financiare la Odgers Berndtson, firma de resurse umane cu o vechime de 45 de ani.
 
Odata cu returnarea integral, cu dobanda, a ajutoarelor de stat incasate in timpul crizei de la guvernele Elvetiei, respectiv Statelor Unite, politica salariala a UBS si Bank of America ramane la latitudinea directorilor.