Banca Națională  a aprobat numirea lui Ufuk Tandoğan ca Director General al Garanti Bank România. Înainte de venirea în România, Ufuk Tandoğan a activat în cadrul Garanti Turcia pentru aproape 25 de ani și are o vastă experiență bancară atât în domeniul comercial, cât și în cel al creditării.

Din 2006, el a deținut funcția de Senior Vicepresident - Commercial and Corporate Credits. De asemenea, a fost membru în Consiliul de Administrație al Biroului de Credit din Turcia și al Garanti Mortgage Turcia. Născut în 1963, Ufuk Tandoğan a absolvit Universitatea de Economie și Științe Administrative din Uludag, este căsătorit și are un copil.

Ufuk Tandoğan îl succede pe Murat Atay în funcția de Director General al Garanti Bank în România. Domnul Atay a preluat conducerea Garanti Mortgage în Turcia, companie lider pe segmentul creditelor ipotecare.

Garanti România a avut o dinamică accentuată în ultimii cinci ani, în ciuda condițiilor economice precare: s-a dezvoltat ca bancă universală și a trecut de la statutul de sucursală a unei bănci străine la cel de bancă locală. De asemenea, Garanti Bank a urcat pe locul 13, de la locul 27 in anul 2007, în clasamentul băncilor care activează pe piața locală, după mărimea activelor.

În România, Garanti este prezent prin Garanti Bank, Garanti Leasing, Garanti Credite de Consum şi Garanti Credite Ipotecare. Cele trei IFN-uri completează oferta Garanti Bank cu produse specifice de leasing (leasing financiar – vehicule, echipamente şi imobiliar – şi sale & lease-back) şi servicii de administrare a flotelor, credite de consum, precum şi credite ipotecare dedicate achiziţiei de imobile şi terenuri sau refinanţării altor credite. Grupul Garanti oferă servicii financiare pe piaţa locală către peste 450.000 de clienţi.

Activele consolidate ale Grupului Garanti în România au ajuns la 1,8 miliarde de euro. Garanti Bank și-a extins prezența la nivel național prin intermediul agențiilor și canalelor alternative de servicii, ajungând la o rețea de 78 de agenții și 225 ATM-uri – cea mai extinsă rețea națională de ATM-uri inteligente, în timp ce numărul de POS-uri a ajuns la 7.400.

Grupul Garanti este deținut de către Turkiye Garanti Bankasi (TGB), cea de a doua bancă privată, după mărimea activelor, și cea mai profitabilă instituție bancară din Turcia.