UGIR-1903 si CONPIROM au inain­tat la Parchet o plangere penala impo­triva presedintelui Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca  (ANOFM), Silviu Bian. Patronatele il acuza pe acesta de abuz in serviciu, sustinand ca Bian a transmis Agentiilor Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) sa inlocuiasca pe criterii politice membrii Consiliilor de Administratie, prin excluderea celor doua patronate.

Potrivit comunica­tului, secretarul de stat din Ministerul Mun­cii si presedintele Agentiei Natio­nale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), Silviu Bian, a decis abuziv redistri­bui­rea locurilor in Consiliile de Adminis­tratie din agentiile judetene prin ex­clu­derea totala a UGIR-1903 si CONPIROM, pe baza unei scrisori din partea altor confederatii patronale reu­nite in Alianta Confederatiilor Patro­na­telor din Romania (ACPR). „Cineva incearca sa faca in Romania un joc peri­culos, acela de a imparti patronatele in bune si patronate care reprezinta anu­mite interese. Probabil ca motivatia este aceea de a avea mai putine voci care cri­tica in aceste consilii de admi­nistratie”, a declarat presedintele UGIR-1903, Ce­zar Corici.

Acesta a adau­gat ca o comisie a Orga­nizatiei Inter­na­tio­nale a Muncii va analiza in urma­­toarele sap­tamani modul in care autoritatile au incercat sa influenteze miscarea patro­nala. Cele doua confederatii patronale sustin ca, potrivit legii, mandatul mem­brilor alesi in Consiliile de Admi­nis­tratie ex­pira in 2012. UGIR-1903 si CONPIROM sustin ca aceste doua con­fe­deratii participa la negocierea con­trac­telor de mun­ca a peste trei mili­­oane de salaria­ti, respectiv 61% din forta de munca din Romania. Plan­ge­rea a fost transmisa procurorului gene­ral, Codruta Kovesi, presedintelui Cur­tii de Conturi, Nicolae Vacaroiu, si Ins­pectoratului General al Politiei.