Clubul Dinamo Moscova traverseaza o perioada de schimbari la nivel de conducere. Dupa inlocuirea antrenorului, a fost numit alt presedinte, in persoana lui Ghennadi Soloviev, general-locotenent in FSB, serviciile speciale rusesti.


Aceasta schimbare survine pe fondul speculatiilor privind posibila venire a antrenorului roman Dan Petrescu pe banca tehnica a echipei ruse de fotbal. Este adevarat, clubul a negat ca i-ar fi facut o oferta concreta lui Petrescu, dand de inteles ca discutii sunt in curs de derulare cu mai multi candidati. Comunicatul nu i-a convins insa pe ziaristii care astazi au anuntat ca Petrescu ar putea semna un contract cu Dinamo in urmatoarele doua zile.

Fostul presedinte al clubului moscovit Dinamo, Iuri Isaev, este deputat si om de afaceri, cu interese in special in domeniul bancar. El a fost numit in aceasta functie in 2009 si, cel putin pana acum, nu i s-a reprosat nimic. Dimpotriva, scrie presa rusa, sub conducerea lui s-a reusit crearea unei echipe de fotbal care, in sezonul 2011/2012 a ajuns pe locul trei in campionatul intern al Rusiei.

O performanta care, spun specialistii, nu ar fi fost posibila fara noii jucatori achizitionati de club. Dar dupa aducerea in echipa, pe bani foarte multi, a capitalului echipei Rubin Kazan, Christian Noboa si a aparatorului Balazs Dzsudzsak de la Anji, situatia a scapat de sub orice control. Jucatorii au inceput sa se certe intre ei din cauza salariilor si a primelor, tensiunea astfel instalata afectand jocul de pe teren. Rezultatul: patru infrangeri in patru meciuri.

Prima victima a acestui dezastru a fost antrenorul Serghei Silkin. Acum a venit randul lui Isaev sa plateasca. Personalitatea lui Soloviev este destul de putin cunoscuta, desi la Dinamo nu este de ieri, de alaltaieri. Anterior, el a fost vicepresedintele clubului. Totusi, sa inlocuiesti un om de afaceri cu un general FSB si, prin urmare, un reprezentant al structurilor de forta, a surprins pe multi.

Dar, comenta publicatia electronica Gazeta.ru, istoria clubului Dinamo, unul dintre cele mai ermetice din punctul de vedere al comunicarii cu „lumea exterioara” si unde ordinele au venit, de foarte mult ori, din cabinetele cenusii de pe Lubianka si Petrovka, a demonstrat in repetate randuri ca, dupa toate probabilitatile, adevarul nu va iesi niciodata la iveala.