Unul dintre investitorii retelei sociale Facebook a dat in judecata bursa Nasdaq, scrie Washington Post. Philipp Goldberg acuza platforma de tranzactionare de proasta organizare a primei oferte publice initiale a Facebook.


In plangerea sa, Goldberg scrie ca a depus cerere pentru cumpararea de actiuni Facebook prin sistemul online Charles Schwab Corp. Tot asa a vrut sa anuleze afacerea. Dar cerere lui Goldberg nu a fost bine procesata si, prin urmare, el a pierdut bani.

Investitorul a precizat ca in prima zi de tranzactionare solicitarile pentru titlurile retelei sociale au fost prelucrate timp de mai multe ore. In acelasi timp, cei care au reusit sa intre in posesia actiunilor, nu au stiut daca afacerea lor a fost sau nu incheiata. In acest context, Goldberg cere tribunalului federal din Manhattan sa declare ca Nasdaq a dat dovada de neglijenta la lansara IPO Facebook.

Washington Post aminteste ca, intr-adevar, tranzactiile cu actiuni Facebook au inceput, vinerea trecuta, cu o intarziere de jumatate de ora. La momentul respectiv, agentiile de presa au informat ca aceasta deviere de la grafic s-a datorat unor probleme de ordin tehnic aparute la Nasdaq. Reprezentantii bursei au refuzat orice comentarii.

In prima zi de tranzactionare, valoarea actiunilor Facebook a crescut cu aproape 11%, pentru ca ulterior ele sa scada vertiginos. Ieri s-a aflat ca, in ajunul listarii, bancile Morgan Stanley si Goldman Sachs au revizuit in scadere prognozele pentru titlurile retelei sociale, dar au anuntat acest lucru numai marii lor clienti.