Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec a deschis, vineri, primul centru de reciclare din judetul Calarasi, oferind locuitorilor o solutie pentru colectarea la standarde europene a deseurilor de echipamente electrice si electronice. Inaugurarea face parte din seria deschiderii de centre de colectare Deseuri de Echipamente Electrice si Electronice la nivel national, din cadrul Retelei Nationale a Centrelor de Colectare DEEE, proiect dezvoltat in parteneriat cu autoritatile locale.

Dupa centrele deschise in ultimele doua saptamini la Tulcea si Valenii de Munte, Centrul de Colectare DEEE din Calarasi este al treilea dintr-o serie de cinci centre care vor fi inaugurate de catre Asociatia RoRec, in parteneriat cu primariile, pana la jumatatea lunii iulie.
“Conform normele impuse de catre Uniunea Europeana, fiecare roman ar trebui sa colecteze anual 4 kg deseuri de echipamente electrice si electronice. Romania nu se afla intr-o pozitie fruntasa, realizand in ultimii doi ani in jur de 1-1.5 kg. Crearea unei infrastructuri coerente de colectare este obligatorie pentru ca cetatenii sa se poata debarasa responsabil de aceste deseuri. Acesta este unul dintre motivele pentru care realizam acest proiect de amploare nationala, dar si pentru a atrage atentia populatiei asupra efectelor nocive pe care aceste deseuri le au asupra mediului, in cazul in care nu sunt tratate conform standardelor europene de mediu.”, a declarat d-nul Liviu Popeneciu, Presedinte Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec.
Centrul de Colectare DEEE Calarasi ofera servicii atat populatiei, cat si firmelor si institutiilor, printr-un dispecerat "Infoline" disponibil de luni pana vineri, intre orele 9.00 si 18.00 si sambata, intre orele 9.00 si 16.00, la telefon 0737.058.875. De asemenea, firmele si institutiile pot solicita preluarea spre casare a echipamentelor vechi, la acelasi numar de infoline. Primirea aparaturii vechi sau defecte se face direct la centrul situat pe Strada Locomotivei, in fiecare sambata, in intervalul orar 9.00-13.00, iar aparatele grele sau voluminoase pot fi ridicate de la domiciliu, in baza unei solicitari la acelasi numar de la dispecerat.
Lansarea Centrului de Colectare DEEE din Calarasi include si o actiune de colectare DEEE. Toti locuitorii care aduc aparatura veche sau defecta la centrul situat pe Strada Locomotivei sau intr-unul dintre punctele amenajate special in Piata Prefecturii, Piata Orizont si Cartierul Magureni vor participa la o tombola cu 20 de premii – 10 televizoare si 10 frigidere - oferite de producatorul Arctic, membru fondator RoRec.