Zona in care este situata proprietatea poate face diferenta de la simplu la dublu in cazul pretului tranzactionat, potrivit unei analize realizate de Magazi­nulDeCase.ro, site specializat in tran­zactii imobiliare directe. In prezent, un apar­tament cu doua camere, utilat si mobilat, cu suprafata de 48 mp, din Pri­ma­verii are ca pret de strigare 100.000 de euro. In schimb, pentru un apartament cu doua camere avand aceeasi suprafata si dotari dar situat in Berceni un proprietar cere cu 47% mai putin (53.000 de euro). Aceeasi diferenta se observa si in cazul preturilor de tranzactionare ale imobilelor (realizate prin Magazi­nulDeCase.ro). Astfel, o gar­so­niera de lux situata in Cotroceni, de 34 mp, s-a van­dut in luna iulie cu 63.000 de euro, pe cand o garsoniera din zona Poli­teh­nica, in su­pra­fata de 33 mp s-a vandut cu 37.000 de euro. O diferenta mare de pre­turi se inre­gistreaza si in cazul aparta­me­ntelor cu trei camere. Astfel, un apartament de 71 mp, din anul 1985, utilat si mobilat, situat in Dorobanti are ca pret de strigare 135.000 de euro. Acelasi tip de apar­tament, cu carac­teristici asema­natoare, dar situat in Ferentari, are ca pret de strigare 52.000 de euro, cu 61% mai putin. Un alt exemplu, un apar­tament cu trei camere situat in Piata Victoriei s-a vandut cu 130.000 de euro, pe cand acelasi tip de apartament, dar situat in cartierul Pante­limon a fost tranzac­tio­nat la ince­putul lunii iulie la un pret de 55.500 de euro, cu 57% mai putin.

Preturile au continuat sa scada


Totodata, studiul citat releva faptul ca in ultimele luni a continuat trendul des­cendent al preturilor la locuinte in toate zonele Capitalei. Totusi, impactul asu­­pra proprietatilor de lux a fost ceva mai redus. Astfel, pretul mediu al locu­in­telor situate in cartierele de lux a inre­gis­trat o scadere de aproximativ 7% com­­­parativ cu aceeasi perioada a anului 2009.

In schimb, la nivel general, pretul mediu al apar­tamentelor din Bucuresti a inre­gis­trat o scadere de aproximativ 20% com­parativ cu anul 2009.