Într-un parteneriat cu Thomson Reuters, cotidianul britanic The Times a alcătuit o listă a primelor 100 universităţi din lume. Acestea au fost notate după performanţele lor în domeniile care stau la baza ideii de „universitate”, mai exact metodele de predare, cercetare, dar şi reputaţia lor la nivel internaţional.

Astfel, pe primul loc a urcat California Institute of Technology, cunoscut şi sub numele de CALTECH, cu nota 94,8, depăşind, în mod surprinzător, Universitatea Harvard. Aceasta a rămas pe locul doi, la egalitate cu Universitatea Stanford, ambele având o notă de 93,9. Pe locul trei se află Universitatea din Oxford, Marea Britanie, cu nota 93,6.

Primele 14 locuri din clasament sunt ocupate de universităţi din Statele Unite ale Americii şi Marea Britanie iar pe locul 15 se află Universitatea ETH Zurich, din Elveţia.

Conform listei, cea mai bună universitate din Asia este Universitatea Tokyo, din Japonia, care se află pe locul 30, cu nota 74,3. În Australia, cea mai bună este Universitatea din Melbourne, aflată pe locul 37.