UPC Polonia a primit acordul pentru achizitia Aster, al patrulea mare operator de cablu din Polonia. Autoritatea in materie de concurenta UOKiK a conditionat insa aceasta miscare, anuntata in decembrie anul trecut, de vanzarea unora dintre active.
Oficialii UOKiK spun ca s-a ajuns la concluzia ca UPC Polonia si Aster detin deja o pozitie dominanta pe segmentul de pay-TV in Varsovia si Kracovia si, in opinia autoritatii, orice cota de piata de peste 40% pune compania intr-o pozitie dominanta.
 
Astfel, autoritatea de concurenta a decis sa aprobe tranzactia cu conditia ca UPC Polonia sa vanda parti din reteaua detinuta anterior de Aster, dar doar unor companii cu care nu are niciun fel de legatura.
Achizitia Aster este prima mare tranzactie din piata de cablu din Polonia dupa mult timp si, spun specialistii, va intari pozitia UPC in aceasta tara.
 
Cat despre Romania, UPC a fost si aici in centrul atentiei, in masura in care in presa au aparut informatii ca RCS&RDS, companie condusa de omul de afaceri Zoltan Teszari, intentioneaza sa achizitioneze UPC Romania. Dupa ce, timp de cateva luni, oficialii operatorului detinut indirect de grupul american Liberty Global nu au dorit sa faca niciun fel de mentiune privind eventuala tranzactie, la jumatatea lunii iulie, acestia au anuntat ca nu deruleaza niciun fel de discutii cu RCS&RDS pe tema unei potentiale vanzari catre operatorul roman a subsidiarei locale.


Ieri au aparut insa noi informatii privind o alta vanzare a UPC Romania. Potrivit HotNews, care citeaza surse din piata telecom, compania urmeaza sa fie scoasa la licitatie publica, un grup bancar international urmand sa se ocupe de detaliile ofertei. Contactati de „Fin.ro”, oficialii UPC Romania nu au confirmat, dar nici infirmat aceasta informatie.