Declaraţia îi aparţine lui Valérie Trierweiler, partenera preşedintelui francez Francois Hollande, care a declarat, într-un interviu recent, că independenţa financiară este o prioitate pentru ea.

Într-un interviu acordat ediţiei franceze a revistei “Elle”, Valérie Trierweiler a confirmat ceea ce spusese în timpul campaniei electorale a pe atunci candidatului la preşedinţie, Francois Hollande, partenerul ei de viaţă. Mamă a 3 băieţi dintr-o căsnicie anterioară, Trierweiler a spus că "va continua să îşi facă treaba de jurnalist şi că va încerca să nu interfereze cu activitatea politică a preşedintelui Hollande, precizând că şi-a impus nişte limite clare din acest punct de vedere, în a trata subiectele. “Munca este un exerciţiu obligatoriu pentru o primă doamnă”, a punctat Valérie Trierweiler, care, din 1989, face parte din echipa săptămânalului “Paris Match”.

Referitor la averea personală, jurnalista a răspuns “Nu am avere şi nu consider asta un handicap, din contră. Am 3 copii şi independenţa mea financiară este o realitate concretă şi o prioritate, la fel cum este pentru celelalte milioane de francezi".

În octombrie 2011, Valérie Trierweiler a renunţat la show-lui politic “Portrait de campagne” explicând că a devenit dificil pentru ea să îşi facă treaba în situaţia în care se afla. O lună mai târziu, anunţa, de asemenea, şi redacţia “Paris Match” că îşi schimbă domeniul politic cu arta, în timpul campaniei.

În ceea ce priveşte averea preşedintelui Francois Hollande, aceasta este estimată la 1,17 milioane euro şi include o casă în Mougins (Cannes), în valoare de 800.000 euro şi alte două apartamente, tot în Cannes. Hollande mai deţine mobilier în valore declarată de 15.000 euro şi suma de 8.000 euro în conturi bancare, precum şi asigurări de viaţă, de 3.550 euro.