Prima licitaţie a casei Artmark cu bijuterii de epocă şi de colecţie, desfăşurată la Bucureşti şi Mamaia, a avut vânzări totale de 118.000 de euro, 73 din cele 98 de loturi propuse fiind adjudecate, iar preţul cel mai mare - 16.000 de euro - a fost obţinut de inelul Crivelli "Intrecciato".


Oferta finală pentru lotul adjudecat la preţul maxim de 16.000 de euro - inelul Crivelli "Intrecciato" din aur roz, decorat cu diamante, rubine şi safire roz - a venit de la sediul Artmark din Capitală, potrivit unui comunicat al casei de licitaţii.

De asemenea, au fost obţinute rezultate foarte bune pentru bijuteriile cu pietre impresionante, cea mai rară dintre ele - un mare diamant negru, montat pe un inel "Solitaire" din aur alb - fiind vândută cu 9.000 de euro unei participante de la Mamaia. Tot acolo a fost adjudecată şi "Grand rose" - broşă din aur alb, decorată cu diamante clasice, roze şi rubine -, o altă vedetă a licitaţiei, la preţul de 11.000 de euro, peste estimarea de 3.000 - 6.000 de euro.

Bijuteriile de colecţie, semnăturile de prestigiu şi modelele originale au fost de asemenea apreciate de participanţi: un inel masonic din aur, decorat cu diamant şi simbolurile specifice frăţiei, echerul şi compasul, a obţinut 2.400 de euro, un preţ de şase ori mai mare decât estimarea minimă. Un ceas de damă Hamilton, din aur alb şi diamante, aproape şi-a dublat estimarea maximă, fiind adjudecat cu 4.250 de euro, iar un pandantiv-inimă din aur, decorat cu safir central şi diamante, s-a vândut cu 4.500 de euro.

Pentru 22 iulie, Artmark pregăteşte o nouă selecţie de bijuterii, care va fi asociată cu Licitaţia "Mari Maeştri ai Picturii Româneşti: 50 de Capodopere". Aceasta se va desfăşura la Mamaia şi într-o a doua sală care nu a fost deocamdată anunţată.