Ascensiunea doamnei doctor in economie, Andreea Paul Vass, nu mai este o noutate pentru nimeni. Axa Stolo-Boc se pare insa, ca a fost rasucita, atat de puternic in sufletul PDL, incat vass-ul de Bobota e pe punctul de a se sparge.


Nu cred ca putem face comparatie cu modelul Hoara (daca vi-l mai amintiti pe purtatorul-omleta de aberatii politico-economice pedeliste), personajul disparand (in libertate) din peisajul politichiei de “margaritare”. Nu stiu daca doamna doctor va avea aceeasi sansa sa dispara de pe harta politico- economica, daca tinem cont de background-ul de bussines de familie pe care-l dirija din umbra fostului premier Boc. Cert este faptul ca de pe harta premierului desemnat, Ungureanu, a fost stearsa sau autostearsa. Vom vedea daca si din comisia de privatizare a Hidroelectrica.

Dar pe cine sa fi suparat atat de tare, naturala blonda, incat sa se fi ANInat de celebritatea micro-macro-supero economistei tarii? Si cand ma gandesc ca micuta Bobota ar fi putut fi pusa pe harta energetica a tarii, de fiica nestemata a comunei ajunsa ministresa la economia tarii... Spun energetica, pentru ca, incerc sa-mi explic acum de ce SC Mavas M&G si-a continuat forarile dupa apa (in zadar insa) chiar si pana la 200 de metri, cu facturi umflate. Cu o hidrocentrala in plus, la Bobota, Hidroelectrica si-ar fi umflat pretul privatizarii.

Cine-i Mavas?O societate comerciala aparent oarecare. Numai ca M&G sunt Marioara si Geza Vass, parintii esuatei ministrese. Cred insa ca, laudata si autolaudata economista (fara a nega vreun pic meritele si eforturile sale profesionale) va recurge la o alta strategie de imagine, ca pe a lui Boc a rezolvat-o. Va ramane numai Paul, lasand tribut Mavas, numele-i de domnisoara Vass. Dar pe cine sa fi suparat atat de tare, in PDL, naturala blonda?! Sa fi fost oare, doar culoarea parului, marul discordiei? In acest caz, doar doamna Udrea ar mai putea da detalii.