Fondul Proprietatea estimează că va avea costuri de 10,7 milioane lei (2,4 milioane euro) pentru listarea secundară la bursa de la Varşovia, jumătate din sumă urmând să fie încasată de consorţiul format din JP Morgan, UniCredit Group şi KBC Securities care va intermedia operaţiunea.

Cei trei intermediari vor încasa 5,4 milioane lei, iar cheltuielile pentru serviciile juridice sunt estimate la 2,2 milioane lei, potrivit bugetului pentru listare întocmit de administratorul FP, compania americană Franklin Templeton.

Cheltuielile pentru listare urmează să fie aprobate pe 27 iunie de acţionarii Fondului Proprietatea, odată cu aprobarea finală privind listarea secundară. Cotarea pe bursa din Polonia a primit deja aprobarea de principiu într-o AGA de la începutul lunii aprilie.

Administratorul FP menţionează că nu pot fi determinate exact costurile pentru listarea secundară şi solicită, astfel, acţionarilor să îi permită să depăşească suma prevăzută în buget cu cel mult 10%.

Fondul a anunţat, joi, consorţiul care va intermedia listarea tehnică la bursa de la Varşovia, care ar putea avea loc până la finele acestui an. Dată finală pentru listarea secundară depinde însă de momentul stabilirii unei legături directe sau indirecte între sistemele depozitare din Polonia şi România, potrivit Mediafax.

"Dacă listarea secundară nu va fi finalizată până la sfârşitul anului 2012, cheltuielile rămase în legătură cu listarea secundară vor fi incluse în bugetul Fondului pentru anul 2013, ce va fi supus aprobării acţionarilor până la sfârşitul anului 2012", se mai arată în bugetul pentru listare.

La recomandarea consorţiului, listarea acţiunilor la Varşovia va fi mai întâi tehnică, fără vânzare de acţiuni.

În ultima oră a şedinţei bursiere de vineri, acţiunile Fondului Proprietatea erau în creştere cu 1,63%, la 0,492 lei.

La această cotaţie, capitalizarea Fondului Proprietatea este de 6,778 miliarde lei (1,518 miliarde euro).