Jurnalistul Claudiu Lucaci a fost desemnat director interimar al Direcţiei Emisiuni Informative şi Sport (DEIS) din cadrul TVR, el fiind numit în această funcţie de către preşedintele - director general al Televiziunii Române, Claudiu Săftoiu.

"Claudiu Lucaci a fost numit în această funcţie în urma deciziei preşedintelui-director general al TVR, Claudiu Săftoiu", se arată într-un comunicat de presă al TVR.

Până în prezent, activitatea DEIS a fost coordonată de Anca Lăzărescu Olteanu, care este şi director al Departamentului Emisiuni Informative din cadrul DEIS.

Jurnalist din 1990, Claudiu Lucaci s-a alăturat echipei ştirilor TVR în 1994. Din 1998 este realizator de emisiuni la Direcţia Emisiuni Informative şi Sport.

S-a remarcat ca producător al formatului "Ora de ştiri", de pe TVR 2, coordonator al campaniei pentru promovarea Summit-ului NATO, dar şi moderator - prezentator al "Telejurnalului de seară".

Lucaci este doctor în sociologia comunicării, cadru didactic asociat la SNSPA şi la Universitatea Bucureşti şi fost membru în Comisia de Etică şi Arbitraj din TVR.