Operatorul portuar Oil Terminal, controlat de Ministerul Economiei, a chemat in instanta combinatul chimic Oltchim Rm. Valcea, aflat in subordinea aceluiasi proprietar, pentru recuperarea unei sume de 682.334 lei, se arata intr-o nota a Oltchim remisa Bursei de Valori Bucuresti.
 

La jumatatea lui 2011, combinatul avea restante de platit companiei din Constanta in valoare de 930.788 lei, fiind unul dintre primii clienti cu plati neonorate la zi ai Oil Terminal.

Un alt caz in care Oltchim este implicat este acela in care Societatea Nationala a Sarii - SALROM - a actionat in judecata combinatul chimic iar litigiul are ca obiect anularea certificatelor de forta majora. Salrom furnizeaza sarea pentru fabricarea sodei caustice. Urmatorul termen in acest caz este 11 ianuarie 2012.
 
Pe data de 15 ianuarie 2012 reprezentantii Oltchim trebuie sa se prezinte in instanta intr-un proces intentat de Administratia Nationala "Apele Romane" - Administratia Bazinala de Apa Olt, aflata in proprietatea Ministerului Mediului, avant ca obiect "pretentii", iar suma ceruta este de "zero" lei. Oltchim este implicata in total in 34 de litigii in care apare ca parat.

In schimb, combinatul condus de Constantin Roibu a mers in instanta in calitate de reclamant in 35 de litigii, iar cateva din acestea vizeaza statul, fie prin institutii fie prin companiile controlate. Astfel, Oltchim a dat in judecata Ministerul Finantelor Publice prin ANAF - Directia de Solutionare a Contestatiilor si Directia Regionala pentru Accize si Operatiuni Vamale Craiova pentru a recupera o suma de 80.599 lei ce reprezinta TVA, dobanzi si penalitati de intarziere la plata TVA datorat in vama pentru software-uri importate. Un termen din acest proces are loc maine, 14 decembrie. Totodata, Oltchim a actionat in judecata Complexul Energetic Rovinari, aflat in proprietatea Ministerului Economiei, pe motiv ca a anulat fara motiv o licitatie.