TotalSoft, cel mai important furnizor de ERP din România, anunţă intrarea pe piaţa componentelor software adresate companiilor IT, dezvoltatorilor şi programatorilor din întreaga lume, prin intermediul unui parteneriat cu ComponentSource, cea mai folosită platformă de comercializare a componentelor software.

Practic, iniţiativa TotalSoft are loc după publicarea iOS Charting pe cel mai cunoscut canal online în componentizare, respectiv ComponentSource.

Componenta iOS Charting permite freelancerilor sau caselor de software să folosească pentru produsele proprii, dedicate dispozitivelor mobile Apple, interfeţe grafice, rapoarte, tabele de date, evoluţii în timp a datelor sub formă de tabele, cu design deosebit de atractiv şi interactiv.

"Ne propunem o reorientare strategică pe termen mediu a diviziei de software Acollada, prin care să adresăm potenţialul uriaş al dispozitivelor mobile şi al noilor tehnologii. Vizăm în special HTML5 care permite rularea unui produs software pe orice sistem de operare atât pentru soluţii B2B, cât şi B2C, atât pe Android, cât şi pe iOS. Vizăm atingerea pragului de 3 milioane de euro cifră de afaceri până la sfârşitul lui 2014, cu o profitabilitate de 30%, exclusiv din linia de componente şi soluţii software dedicate dispozitivelor mobile", a explicat Daniel Ionescu, director de vânzări şi marketing al TotalSoft, citat de Agerpres.

ComponentSource este cea mai folosită platformă de comercializare a componentelor software, prin care peste 10.000 de componente, clasate după tehnologii sau platforme de operare, sunt oferite celor aproape 125.000 de organizaţii-client.

Potrivit unui comunicat de presă al companiei, prin parteneriatul cu ComponentSource, soluţiile TotalSoft vor fi promovate şi accesibile pentru un milion de dezvoltatori software din 180 de ţări.

Cu peste 17 ani de experienţă, TotalSoft este cel mai important furnizor de ERP din România, conform companiei de analiză de piaţă Pierre Audoin Consultants.

Cu un portofoliu de 1.500 de clienţi în sectorul privat şi public din 25 de ţări, printre care SUA, Germania, Austria, UK, Italia sau Franţa, compania este parte a grupului Global Finance, una dintre cele mai importante firme de investiţii private din Europa de Sud-Est cu birouri în Atena, Bucureşti, Sofia şi Belgrad.

Global Finance administrează fonduri de peste 850 milioane euro şi a realizat peste 70 de investiţii de la înfiinţarea sa, în 1991.