Premierul Victor Ponta a declarat, sâmbătă, la Miercurea Ciuc, că va trata judeţele Harghita, Covasna şi Mureş în mod corect, chiar dacă UDMR nu mai este la guvernare.

"Am vrut să vin astăzi aici pentru a vă spune direct, nu prin alt reprezentant al Guvernului sau partidului pe care îl reprezint, că din punctul meu de vedere ca prim ministru am obligaţia de a trata judeţele Harghita, Covasna, Mureş în mod absolut corect şi constructiv indiferent de faptul că UDMR nu mai este la guvernare, sau a fost sau va mai fi sau că există o altă majoritate sau altă compoziţie la Bucureşti", a afirmat Victor Ponta la o întâlnire pe care o are cu reprezentanţii autorităţilor locale şi judeţe din cele trei judeţe.

Premierul României a ţinut să sublinieze că va sprijini toate proiectele corecte ale autorităţilor din Harghita, Covasna sau Mureş şi a pledat pentru dialog.

"Am vrut să vin aici să vă spun, încă o dată, că orice problemă a consiliilor judeţene din Harghita, Covasna şi Mureş, a primarilor, orice problemă administrativă corectă este obligaţia mea să o rezolv şi să vă acord sprijinul necesar", a mai spus premierul Ponta, citat de Agerpres.

Acesta le-a transmis celor prezenţi că este extrem de important ca toate evenimentele electorale să fie organizate în mod corect, aşa cum s-a întâmplat în data de 10 iulie.

"Am discutat cu cei doi prefecţi, cu autorităţile care vor organiza referendumul pentru că cel mai mult mă interesează ca toate evenimentele electorale (...) să fie organizate corect. Şi cred că, din ce am discutat cu dumneavoastră, pe 10 iunie scrutinul s-a desfăşurat corect şi rezultatele au fost cele corecte. Eu trăiesc încă cu impresia, nu trebuie să fiţi de acord cu mine, că în 2009 votul în România s-a fraudat. Şi îmi doresc ca ceea ce s-a întâmplat atunci să nu se mai întâmple niciodată, cel puţin cât voi fi eu premier", a mai spus Victor Ponta.