Nota de plată pentru Jocurile Olimpice şi Paralimpice de la Londra a fost mai mică cu 377 milioane de lire sterline (464 milioane de euro) decât se preconiza iniţial, potrivit ultimelor cifre comunicate marţi de guvernul britanic, transmite AFP.

În anul 2007 a fost alocat un buget de 9,29 miliarde de lire sterline pentru construcţia instalaţiilor olimpice şi organizarea Jocurilor, o cifră de aproape patru ori mai mare decât estimările avansate în 2005, când Londra şi-a prezentat candidatura pentru organizarea JO din 2012.

Ministrul britanic al sportului, Hugh Robertson, a anunţat marţi că Jocurile Olimpice au costat 8,92 miliarde de lire sterline. 'Sunt convins că JO de la Londra vor fi o referinţă pentru gestiunea jocurilor olimpice şi paralimpice viitoare', a declarat Robertson într-o conferinţă de presă, adăugând că suma finală ar putea să fie revizuită în scădere.

Guvernul britanic aşteaptă să primească o compensaţie financiară de la firma privată de securitate G4S, care nu a putut să furnizeze numărul de gardieni necesari pentru JO fiind necesară intervenţia forţelor armate britanice.

De asemenea, alte 408 milioane de lire, care au fost puse deoparte pentru evenimente neprevăzute în timpul JO, aşteaptă să fie deblocate ceea ce ar putea reduce şi mai mult factura finală, relatează Agerpres.