Google a afişat pe Google Maps traseul complet al autostrăzii A3 Bucureşti-Ploieşti, "finalizând" astfel la timp lucrarea, însă, din nou, cu mult înaintea constructorilor. Tronsonul de 6,5 kilometri cuprins între Centura Capitalei şi Şos. Petricani avea la 1 septembrie un grad de finalizare de 11%, termenul oficial de finalizare fiind luna octombrie a acestui an - termen care a fost respectat doar pe Google Maps.


Spre comparaţie şi tronsonul cuprins între Centura Capitalei şi cea a Ploieştiului a fost amânat din decembrie anul trecut pentru februarie, martie, aprilie, mai respectiv iunie anul acesta când a fost deschis oficial circulaţiei.

Spre deosebire de celelalte două autostrăzi, A1 şi A2 care pornesc ca o continuare a unui bulevard al Capitalei, Iuliu Maniu respectiv Theodor Pallady, A3 va intra în Bucureşti într-un sens giratoriu, ca şi la intersecţia cu Centura de Vest a Ploieştiului. În sensul giratoriu A3 se va intersecta cu Sos. Petricani, drum cu două benzi pe sens şi Şos. Fabrica de Glucoză - drum cu o singură bandă pe sens.

Atât Fabrica de Glucoză cât şi Petricani sunt străzi foarte aglomerate la ore de vârf, pe care se formează des ambuteiaje, şi fără "ajutorul" unei autostrăzi care va aduce câteva mii de maşini în fiecare zi. Astfel, indiferent de ruta aleasă, cei ce vin în Capitală de pe A3 se vor intersecta cu cele mai aglomerate artere ale Capitalei - dacă intră pe Fabrica de Glucoză, vor avea de aşteptat la două semafoare - unul la intersecţia cu Barbu Văcărescu, iar celălălt la intersecţia cu Floreasca, străzi care duc mai departe spre cercul median al Bucureştiului, respectiv.

Citeşte mai multe despre Google Maps.