Aflat inca in constructie pe locul unde, pana la 11 septembrie 2001, s-au ridicat turnurile gemene ale World Trade Center (WTC), a devenit in aceasta dimineata cel mai inalt imobil din New York.


100 de etaje etalate pe 387 de metri. Neterminat, One World Trade Center, depaseste, deja, cu sase metri Empire State building, care si-a recastigat statutul de cea mai inalta cladire a New Yorkului, dupa prabusirea turnurilor gemene, una dintre tintele atentatelor de la 11 septembrie 2001.

La mai bine de 10 ani de la atacurile teroriste, multi new yorkezi au asteptat acest moment cu neliniste. Lucrarile de constructie au inceput in urma cu sase ani, santierul desfasurandu-se pe locul unde, candva, s-a WTC cu cele doua cladiri identice, strapunse de avioanele deturnate de terositii gruparii Al Qaeda.

Structura de sticla si otel va fi finalizata pana in 2014. Ea va oferi 240.000 mp de birouri, din care 55% au fost deja inchiriate. La sfarsit, One World Trade Center va avea, cu antenele sale, 541 de metri inaltime. Va fi cea mai inalta constructie din SUA si a treia la nivel mondial.