Saptamana Financiara si Editura Litera va propun, luni 2 mai, o noua lectura captivanta: “Vietile secrete ale presedintilor americani”.
O culegere de portrete ale celor mai puternici barbati ai planetei, de la George Washington si pana la proaspat alesul Barack Obama, plina de amanunte senzationale, pe care nu le veti gasi in nicio carte de istorie.
„Uitati de manualele rigide si plictisitoare! Istoria americana n-a mai fost niciodata atat de amuzanta!
Cormac O’Brien ne propune o lectie de istorie cum n-am mai intalnit, aruncand o lumina cu totul noua asupra barbatilor care-au ocupat de-a lungul anilor cea mai inalta functie in stat: Presedintii Statelor Unite.
Cu un capitol dedicat fiecarui presedinte in parte, incepand cu George Washington si pana la proaspatul ales Barack Obama, Vietile secrete ale presedintilor americani abordeaza toate intrebarile si problemele spinoase pe care celelalte carti de istorie se feresc sa le puna in discutie: Cati dintre tipii astia isi inselau de fapt sotiile? Exista cu adevarat tuneluri secrete pe sub Casa Alba? Si ce-a fost in capul lui Nancy Reagan cand a aparut intr-un serial de televiziune?
Cormac O’Brien ne face portretele necenzurate ale barbatilor de la Casa Alba, presarate cu sute de amanunte picante, fapte putin cunoscute, strigatoare la cer si de-a dreptul sarite de pe fix. Veti afla ca:
— George Washington cheltuia pe bautura sume exorbitante
— Lui John Quincy Adams ii placea sa se scalde gol pusca in raul Potomac
— Gerald Ford a lucrat ca fotomodel pentru coperta revistei Cosmopolitan
— Warren G. Harding a pariat si a pierdut la carti un set nepretuit de portelanuri chinezesti de la Casa Alba
— Iar Jimmy Carter a declarat ca a vazut un OZN in Georgia.”