Grupul bancar rusesc Sberbank a anunţat miercuri că numele băncii austriece Volksbank International AG (VBI), pe care a preluat-o în luna februarie a acestui an, a fost schimbat în Sberbank Europe AG, transmite RIA Novosti.


'Sberbank Europe AG a fost înregistrat la registrul comerţului din Austria începând cu data de 1 noiembrie 2012', a informat banca rusească într-un comunicat. 'Apariţia brandului Sberbank Europe este o etapă importantă în dezvoltarea Sberbank, care se transformă cu succes într-o instituţie financiară globală', a declarat directorul general adjunct de la Sberbank, Serghei Gorkov.

Sberbank, bancă controlată de statul rus, are active în valoare de 260 de miliarde de dolari şi o valoare de piaţă de 75 de miliarde de dolari. Sberbank are aproape 20.000 de sucursale la nivel naţional şi gestionează 27% din activele bancare. Banca centrală a Rusiei, care deţine 57,6% din acţiunile Sberbank, a mandatat Credit Suisse, Goldman Sachs International, J.P. Morgan, Morgan Stanley şi Troika Dialog să se ocupe de vânzarea unui pachet de 7,6% din acţiunile Sberbank.

În luna februarie a acestui an, Sberbank a plătit 505 milioane de euro pentru Volksbanken International AG, divizia din Europa de Est a grupului bancar austriac ÖVAG, exceptând însă divizia din România. Controlul asupra Volksbank România a fost transferat către vehiculul VBI Beteiligungs GmbH, în contextul vânzării diviziei Volksbank International, fără subsidiara din România, către Sberbank.