Constructorul auto german, Volkswagen, a vandut peste 8 milioane de masini in 2012, a anuntat patronul companiei, Martin Winterkorn.


Grupul care detine marcile Volkswagen, Seat, Skoda, Bentley, Bugatti, Lamborghini si camioanele VW a comercializat 8,156 milioane de unitati in intreaga lume, a spus Winterkorn in ajunul deschiderii salonului auto de la Detroit.

Asta inseamna o crestere de 14% fata de cele 7,14 milioane de autovehicule vandute de numarul unu european in 2010.

Winterkorn a precizat ca, daca se in calcul este inclus si fabricantul de camioane Scania, pe care il controleaza, dar ale carui cifre sunt contabilizate separat, vanzarile au atins 8,215 unitati.

Volkswagen (VW) urmeaza sa publice astazi bilantul detaliat al vanzarilor sale mondiale pe anul care a trecut. Grupul cu sediul la Wolfburg, in nordul Germaniei, aspira sa preia suprematia mondiala in domeniul auto pana in 2018.

Potrivit estimarilor preliminare, VW a reusit se pare sa treaca inaintea grupului japonez Toyota, a carui productie a fost puternic afectata de dezastrul seismic din martie anul trecut, si urmeaza sa dispute primul loc cu compania americana General Motors.

VW a achizitionat fabricantul de camioane de mare tonaj MAN si este in curs de preluare a compatriotului sau, Porsche. El poseda o participatie de 19,9% la societatea nipona Suzuki. In ceea ce priveste 2012, Winterkorn este mai degraba optimist, estimand ca „nu va exista nici o recesiune”.

Daca in Europa de vest perspectivele nu sunt dintre cele mai stralucitoare, „vom continua sa mizam pe crestere in America de Nord si in China”, a declarat el.