Volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a avansat in septembrie comparativ cu august cu 5%, ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si sezonalitate, si cu 6,8% ca serie bruta. Totusi, comparativ cu septembrie 2009, afacerile au scazut cu 3,2% ca serie ajustata si cu 2,3% ca serie bruta, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS).
 
Comertul cu autovehicule a inregistrat o crestere lunara, ca serie bruta, de 8,3%, comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor de 7,1%, comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule de 5,7% si intretinerea si repararea autovehiculelor de 2,6%.
 
Volumul cifrei de afaceri a serviciilor de piata prestate populatiei, serie bruta, s-a redus in septembrie fata de august cu 4,7%, in principal din cauza contractiilor raportate de activitatile hotelurilor si restaurantelor (-7,7%), ale agentiilor turistice si tur-operatorilor (-6,8%) si alte activitati (-6,7%). Cresteri s-au inregistrat la activitati de spalare, curatare si vopsirea textilelor si blanurilor (+11,6%), precum si la jocuri de noroc (+1%). Ca serie ajustata, volumul cifrei de afaceri din servicii a crescut cu 3,9%.
 
Raportat la septembrie 2009, ca serie bruta, volumul afacerilor din activitatea de intretinere si repararea autovehiculelor a scazut cu 20,5%, comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor cu 17,5%, iar vanzarile de autovehicule cu 3,6%. Comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule a urcat cu 7%.
 
Ca serie ajustata, volumul cifrei de afaceri din activitatea de intretinere si repararea autovehiculelor a coborat 22,4%, iar cel din comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor cu 9,8%.
 
Activitatea de servicii de piata prestate populatiei a crescut in septembrie, comparativ cu aceeasi luna din 2009, cu 18,7% ca serie bruta si cu 17,7% ca serie ajustata.
 
In primele noua luni, volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a scazut fata de perioada corespunzatoare din anul 2009 atat ca serie bruta, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 10,4%, respectiv cu 11,9%. Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piata prestate populatiei a crescut in ianuarie-septembrie cu 12,5% ca serie bruta si cu 11,7% ca serie ajustata.