Corporatia Apple permite celor care cumpara iPhone 4S si iPhone 4 sa se targuiasca in magazinele sale pentru a obtine o reducere de pret – clientii pot intra, astfel, in posesia multdoritului telefon inteligent platind cu pana la 50 de dolari mai putin, informeaza site-ul MacRumors.


In acest scop, cumparatorii trebuie sa indice unde au vazut preturi mai mici. Posibilitatea acordarii de reduceri este prevazuta in indicatiile interne pentru personalul Apple Store si, prin urmare, nu poate fi incadrada in categoria reclama. Specialistii cred ca aceasta noua politica de scadere a preturilor are legatura cu apropiata aparitie a noii generatie de iPhone – potrivit ultimelor zvonuri, aparatul va fi prezentat la mijlocul lunii septembrie.

Publicatia Macworld precizeaza, la randul ei, ca programul de reduceri nu este valabila pentru achizitiile efectuate online. Comentand, Wall Street Journal aminteste ca, de regula, Apple nu scade preturile la produsele sale inainte de lansarea altei generatii si, prin urmare, actualul demers apare destul de neobisnuit pentru compania californiana. Rezultatele prezentate de Apple pentru ultimul trimestru s-au situat sub asteptarile pietei, una dintre cauza fiind scaderea vanzarilor de iPhone.