S-a terminat cu panourile vopsite in verde si cu jucatori imbracati in echipament alb. Jocurile Olimpice au impus un lifting!


Roz si mov? Doua culori care nu se prea asorteaza, mai ales la Wimbledon, un loc unde traditia a fost intotdeauna respectata. Si totusi, cele doua culori se amesteca acum cu verdele clar al terenuului. Altfel spus, competitia olimpica de tenis, care debuteaza sambata, instalatiile de pe Church Road vor capata un aspect de nerecunoscut. Numai gazonul si-a pastrat coloratura obisnuita.

All England Club a acceptat propunerea comitetului de organizare a Jocurilor Olimpice. Nu a fost usor, pentru o institutie care vegheaza vigilent asupra regulilor conventionale de la Wimbledon. Intr-un loc unde nu publicitatea a fost aproape inexistenta, retelele de fast-food sau de bauturi vor putea oferi spectatorilor produsele lor.

Verdele a disparut de pe benzile de limitare, care au preluat rozul olimpic. Jucatorii nu mai trebuie sa se formalizeze, putand imbraca tinute colorate. Asii tenisului au catalogat gazonul ca fiind in stare perfecta.

Doi ani au lucrat gradinarii de la Wimbledon pentru a garanta gazonului durata de viata necesara. O operatiune supravegheata cu strictete de Eddie Seaward, seful echipei de gradinari. La varsta de 68 de ani, el va iesi la pensie imediat dupa Jocurile Olimpice. El stie mai bine ca nimeni altcineva cum sa repare o peluza deteriorata.