Volumul 15 al colectiei „Computer si Internet fara profesor”, oferit de Saptamana Financiara din 15 august, este dedicat sistemului de operare Windows 7. Windows 7 este cel mai recent sistem de operare Microsoft . Permite, intre multe altele, gasirea mai rapida a fiierelor i o mai buna administrare a lor, prin intermediul Listelor rapide sau al examinarilor imbunatatite din Bara de activitati. De asemenea, include noutati precum functionalitatile Aero de scuturare i fixare, pentru o mai mare eficienta a activitatilor zilnice.

In aceast volum vi se vor explica toate functiile ferestrelor, Bara de defilare, noile caracteristici Aero Shake si Aero Peek, meniurile contextuale si casetele de dialog, printre altele.
Tot in acest volum va  vor fi prezentate operatiunile de baza pentru crearea si gestionarea folderelor, precum si particularizarea folderelor, a pictogramei sau a numelui acestora. De asemenea, veti invata sa comprimati/decomprimati un folder, facandu-l sa ocupe astfel mai putin/mai mult spatiu de stocare, precum si modalitatea de a selecta mai multe ele-mente pentru a putea realiza operatiuni in acestea. La final, vi se vor prezenta diferitele moduri de a vizualiza pictogramele elementelor din interiorul unui folder.
Cum sa organizati si sa administrati fisierele in foldere, dar si unele activitati esentiale, cum ar fi crearea, stergerea, copierea si mutarea fisierelor este o alta sectiune din cadrul acestui volum. Se vor descrie si unele activitati mai complexe, cum ar fi modifi carea proprietatilor unui fisier sau ale unui folder. De asemenea, vi se va arata cum se sterg sau se recupereaza fisierele cu ajutorul Cosului de reciclare.
Bara de activitati este bara orizontala, lunga, situata initial in partea de jos a ecranului, care se poate configura dupa dorintele fi ecarui utilizator.In acest volum vi se vor prezenta optiunile de configurare mai frecvente care se pot realiza in Bara de activitati si elementele acesteia, cum sunt: butoanele de programe si de foldere, Listele rapide, Bara Adresa, Bara de linkuri si Desktop.
 Nu rata ultimul volum al colectiei si nici sansa de a castiga premii atractive, in cadrul concursului desfasurat pe pagina de internet a publicatiei, www.sfin.ro.
Campania „Computer si Internet fara profesor”, conceputa de Saptamana Financiara si Editura Litera si avand ca partener principal Romtelecom, se adreseaza oricui are nevoie de notiunile de baza in sisteme de operare si programe uzuale. Manualul si CD-ul, ambele in limba romana, descriu sistemul de operare Windows XP si aplicatiile aferente acestuia (Microsoft Office), ii indruma pe cursanti cum sa foloseasca e-mail-ul si Internetul, sa descarce si sa editeze fotografii si filmulete, sa creeze baze de date si cum sa-si protejeze computerul.
Colectia “Computer si Internet” apare in fiecare luni, in perioada 9 mai - 22 august. In fiecare zi de luni, cititorii vor primi odata cu Saptamana Financiara pachetul de curs care include suportul de curs si CD-ul, la un pret special de numai 14,99 lei.