Ca urmare a crizei financiare globale, cererea de servicii privind solutionarea litigiilor a crescut la nivelul multor sectoare comerciale din Europa Centrala si de Est. Pentru a veni in intampinarea acestei probleme, casa de avocatura Wolf Theiss publica cea de-a doua editie a Ghidului Wolf Theiss privind Solutionarea Litigiilor in Europa Centrala si de Sud-Est, in conditiile in care peste 80% din activitatea firmei implica reprezentarea transfrontaliera a unor clienti internationali.
 
Ghidul ofera o prezentare generala concisa a sistemelor de drept si a procedurilor de solutionare a litigiilor in fiecare dintre tarile in care Wolf Theiss isi desfasoara activitatea: Albania, Austria, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Ungaria, Kosovo, Romania, Serbia, Slovacia, Slovenia si Ucraina.
 
Totodata, noul ghid include, pentru fiecare tara in parte, un tabel care prezinta principalele proceduri de solutionare a disputelor in materia actiunilor judiciare in instanta si a ordonantelor presedintiale, a procedurilor de insolventa, a arbitrajului si a executarii hotararilor judecatoresti sau arbitrale straine. Pentru a oferi clientilor o modalitate transparenta de evaluare a diferitelor jurisdictii, tabelele furnizeaza de asemenea exemple de spete cu indicarea detaliilor referitoare la durata aproximativa si la costurile estimate, precum si recomandari practice.