Yahoo! şi Facebook au decis să-şi rezoleve litigiul de brevete în afara instanţei, cele doua hotarandu-se sa semneze unui acord de parteneriat strategic. Pierzand tot mai mult teren, Yahoo a decis sa împărtăşeasca cu Facebook cateva dintre brevetele sale, sa-si integreze serviciile cu reteaua de socializare si chiar sa imparta din piata de publicitate.

Yahoo! şi Facebook au rezolvat astfel un litigiu de brevete care a durat mai mult de patru luni. Termenii si conditiile parteneriatului celor doua nu implică plăţi în numerar, insa in perspectiva, Facebook va putea plăti pentru o licenţă sau sa dobandeasca un brevet Yahoo!.

Corporatia Yahoo! a intentat in martie a.c., un proces împotriva Facebook acuzând reteau de socializare de utilizare fara drept a unor brevete referitoare la unele tehnologiil-cheie in reţelele sociale - in domeniul personalizarii, publicitatii şi de mesagerie. Pretenţiile apăruse-ra în momentul cel mai nepotrivit  pentru Facebook: atunci cand compania planifica IPO pe piata de capital.

La sfârşitul anului 2011 Facebook deinea doar 56 de brevete SUA - destul de putine în comparaţie cu numărul de brevete deţinut de alte companii high-tech. Spre exemplu, Yahoo! detine peste 1.000 de brevete. Dar, în primăvara acestui an Facebook a achizitionat de la Microsoft, pentru 550 milioane dolari, de cele mai multe brevete pe care anterior corporatia le cumparasera de la compania AOL Internet. Apoi Facebook a intentat un proces privind brevetele de inventie companiei Yahoo!. Una dintre principalele plângeri în cauză era legata de o tehnologie de bază pentru o retea de socializare, numita The Core.

Pretul actiunile Yahoo! şi Facebook au crescut, după anuntarea parteneriatului la 15.78 dolari şi, respectiv, 31.73 dolari.