Incepand cu luna octombrie, zborurile Carpatair din si spre Italia vor fi comercializate de catre Alitalia sub numere proprii de zbor, a anuntat astazi compania Carpatair.

Prin intermediul parteneriatului de tip codeshare dintre cei doi operatori aerieni, clientii Alitalia vor avea la dispozitie mai multe solutii de calatorie din si spre Europa de Est prin reteaua extinsa de zboruri Carpatair spre Romania, Ucraina si Republica Moldova.

De cealalta parte, clientii companiei Carpatair, atat din tara, cat si din strainatate, vor avea mai multe posibilitati de a calatori catre cele 90 de destinatii de pe cele cinci continente din reteaua de zboruri Alitalia.

Pasagerii celor doua companii vor beneficia de tarife preferentiale comune pentru toate destinatiile pe care cele doua linii aeriene vor colabora, prin intermediul unui acord de tip ,,special prorate agreement” (SPA) ce va fi semnat de cele doua companii.

Carpatair opereaza in prezent pe 10 aeroporturi interne si 19 aeroporturi externe. Numarul total al zborurilor regulate operate de companie este de peste 360 de zboruri/saptamana spre 27 de destinatii din opt tari.

Alitalia Compagnia Aerea Italiana opereaza, in sezonul de vara al acestui an, peste 5.000 de zboruri saptamanale pe o retea de 92 de destinatii, dintre care 29 in Italia si 63 in restul lumii.