Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a declarat, luni seară, că CC va lua în calcul răspunsul Guvernului privind listele electorale permanente, precizând însă în cazul includerii românilor din străinătate în cvorumul de la referendum că "toate legile lasă loc de interpretări.

Zegrean a precizat, la întrebarea jurnaliştilor, că judecătorii vor lua în calcul răspunsul Guvernului, însă a refuzat să răspundă dacă românii din străinătate trebuie incluşi în cvorumul de la referendum.

Preşedintele CC i-a îndemnat pe ziarişti să citească decizia Curţii Constituţionale, moment în care i s-a precizat că aceasta este interpretabilă.
"Asta e măreţia dreptului, toate legile lasă loc de interpretări", a replicat Zegrean.

În momentul în care i s-a precizat că cetăţenii români din străinătate au votat la toate alegerile de până acum pe liste suplimentare, şi nu pe liste permanente, preşedintele Curţii a replicat: "Păi eu ce să fac dacă aşa au făcut?". "Mâine (marţi, n.r.) vă lămurim cu toate, sper", a mai susţinut Zegrean.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că a trimis Curţii Constituţionale o adresă cu informaţiile primite de la MAI, care nu sunt listele electorale permanente, pentru că Guvernul nu are aceste liste, care sunt la Parchet.

Premierul a declarat că trimis luni adresa către preşedintele Curţii, Augustin Zegrean, aceasta fiind înregistrată cu numărul 5451.